Inspiration

Rob Greenfield – Miljøaktivist

Rob Greenfield er en miljøaktivist, som på flere måder prøver at gøre det at leve miljøbevidst til en leg og en inspiration til andre, gennem demonstrationer, artikler og hans Youtube-channel . Han lavede en demonstration omkring madspild vedrørende alle de mennesker, der sulter i USA for at vise at der findes en nem løsning på begge problemer. Dette viste han bl.a. ved at åbne 2000 skraldespande rundt omkring i USA. Resultatet var overvældende, næsten halvdelen af alt den mad, der bliver produceret i USA, bliver smidt ud. Med mere fokus på madspild og overforbrug, ville overskuddet af de producerede madvare, ville der også være mad til dem som nu sulter.

I dag donerer han de penge han tjener på sine historier og tips på nettet til græsrodorganisationer. Hans fortællinger handler meget om hvordan han selv gik fra at være materialist og leve som de fleste andre, det at ”vågne op” og forstå at han måtte ændre sit liv og leve meget mere simpelt. Herunder fortæller han om hvordan han lever, hvordan det fortsat udvikler sig, giver gode råd og laver demonstrationer. En demonstration, som vakte opsigt kaldt Trash Me, bestod i at Rob iklædte sig store plastikposer og levede som en gennemsnits amerikaner i 30 dage, ved at købe produkter i emballage, fastfood osv. hvor han efterfølgende smed skraldet ud i de skraldesposer han havde på. Under forsøget gik han rundt i byen så alle kunne se hans forbrug og interviewede folk omkring affald og deres forbrug.

Rob giver et godt billede på, hvor meget affald vi egentlig producerer, uden at vi lægger mærke til det, men ved at have fokus på sit forbrug og eventuelt gemme alt sit affald gennem en uge (både affald i hjemmet og ude såsom sugerør fra et cafebesøg), kan det give et mere realistisk billede af hvad vi efterlader os.

For at se hvordan de 30 dage foregik linker jeg til en af hans videoer som virkeligt er værd at se: https://www.youtube.com/watch?v=9vCstrZ7ilk

Her er et link til Rob Greenfields Youtube-channel:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s